Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
Zpět

AdriaSun - Ubytování a dovolená u moře > CESTOVNÍ INFORMACE > Informace, doprava do Itálie > Italská kuchyně

Kuchyně v Itálii

Italská kuchyně

je vyhlášená především svými těstovinami, rybami, pečivem a zmrzlinou. Polévky nejsou příliš běžné, setkáte se s nimi prakticky jen na severu Itálie. Mnohem častěji se místo nich jako první chod - il primo - podávají těstoviny (pasta) v nejrůznějších úpravách. Snad nejtypičtější italskou polévkou je minestrone, hustá zeleninová polévka s těstovinami, do které si Italové velmi rádi přidávají strouhaný parmezán. Italové jsou mistři v přípravě ryb a plodů moře, se kterými se zde setkáte ve formě předkrmů, v těstovinách i jako hlavním jídlem.

Italská vína

Itálie se řadí mezi největší producenty vína na světě. Dalo by se říci, že Itálie je jednou velkou vinařskou oblastí. Ročně vyprodukuje asi čtvrtinu světové produkce. Tradice vinařství je v Itálii zakořeněna již více než 3000 let. Díky své kvalitě a chuti italská vína patří k nejlepším na světě. Známé jsou spousty odrůd. Italská vína se stala nedílnou součástí kuchyně. Ochutnat můžete lehká a snadno pitelná vína, zároveň však neuvěřitelně plná a komplexní. Barva vína se označuje jako Bianco, Rosato, Ciaretto a Rosso. Hodí se především k lehčím pokrmům jako je drůbež nebo saláty či těstoviny.