Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
Zpět

AdriaSun - Ubytování a dovolená u moře > CESTOVNÍ INFORMACE > Informace, doprava do Turecka > Turecká kuchyně

Kuchyně v Turecku

Turecká kuchyně

Mísí se zde indická, perská, arabská, řecká a bulharská kuchyně. Jí se hodně masa a zeleniny.

Kebab najdete na jídelníčku docela často. Kebab označuje veškerá masová jídla:
- ŠIŠ KEBAB - Špízy
- DÖNER KEBAB - kuřecí nebo jehněčí maso opékané na rožni
- ISKENDER KEBAB - opékané hovězí maso na kouscích chleba, polité hustou červenou omáčkou a jogurtem
- ADANA KEBAB - mleté maso (karbanátky).

Nápoje - čaj, ajran.
Zákusky - baklava, chalva.

Köfte = vařené masové kuličky.
Biber dolmasi = turecké plněné papriky.
Yaprak sarma = dušené vinné listy plněné směsí masa a rýže.
Pilav = rýže nebo rizoto.
Ekmek nebo Pita = chleba
Pide = nejobvyklejší turecké jídlo - podobá se plněné pizze.
Ryby jsou mnohem levnější než v jiných zemích.